مراسم افتتاحیه برگزاری نهمین دوره جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی (یادواره شهید آوینی)
21 اسفند 1396
مراسم افتتاحیه برگزاری نهمین دوره جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی (یادواره شهید آوینی)

نهمین دوره جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی ( یادواره شهید آوینی ) با شعار «رسانه ، پیام آور کشاورزی هوشمند» در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دفتر شبکه دانش و رسانه‌های ترویجی معاونت ترویج کشاورزی، آیین افتتاحیه نهمین جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی، با هدف ارائه توانمندی‌های رسانه‌ای و تأکید بر نقش رسانه در ارتقای توان فنی، مهارتی و علمی بهره‌برداران و مروجان کشور، ارائه پتانسیل‌های بخش کشاورزی، بیان معضلات و مشکلات موجود و کمک به اجرای هرچه بهتر برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و با شعار رسانه، پیام آور کشاورزی هوشمند، با حضور  دکتر کاظم خاوازی معاون ترویج سازمان تحقیقات، آمورش و ترویج کشاورزی، مهندس مجتبی مزروعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، دکتر علی‌مراد سر افرازی مدیر کل دفتر شبکه دانش و رسانه‌های ترویجی و دبیر جشنواره، مدیران کل ستادی معاونت ترویج، معاونان مدیرکل، مدیران هماهنگی ترویج استان‌ها، مدیران و کارشناسان اداره رسانه‌های استان‌ها و جمعی از کارشناسان ستاد معاونت ترویج، 15 اسفند ماه سال جاری در مشهد مقدس برگزار شد.


 
 


 

در آغاز نهمین دوره  جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی، مهندس محمدرضا قدسی مدیر هماهنگی ترویج خراسان رضوی به عنوان میزبان، ضمن عرض خیرمقدم به میهمانان و مدعوان، اظهار امیدواری کرد: مشهد مقدس میزبان لایقی برای همه شرکت‌کنندگان در این جشنواره باشد. در ادامه، دکتر سر افرازی  مدیر کل دفتر شبکه دانش و رسانه‌های ترویجی، با ایراد سخنرانی، هدف اصلی از برگزاری نهمین دوره جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی را حرکت به سوی کشاورزی هوشمند اعلام کرد و بر ضرورت هوشمندسازی کشاورزی و استفاده از توانایی­‌های رسانه  تأکید کرد.



 

 

دبیر نهمین جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی تصریح کرد: مجموعاً 1147 اثر برای نهمین جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی، ارسال شد که از بین آن‌ها، 515 اثر به بخش نهایی جشنواره راه پیدا کردند. دکتر سرافرازی در ادامه اظهار کرد: تولید محتوا، استفاده از فناوری‌های نوین (اپلیکشن- وبینار- سامانه‌های اجتماعی) و بارگذاری بیش از 2400 اثر آموزشی و ترویجی،  در تالار ترویج و فنون کشاورزی، از گام‌های مهم دفتر شبکه دانش و رسانه‌های ترویجی بوده است و در این جشنواره از  اپلیکیشن‌های بخش کشاورزی رونمایی می‌شود. وی در پایان افزود: در نشست سران Jpo اهداف تمام کشورها نیل به‌سوی کشاورزی هوشمند تعریف شد.



 

در ادامه این جشنواره مهندس مجتبی مزروعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، با تأکید بر این­‌که هدف از برگزاری این جشنواره بررسی بهترین روش­‌ها، شیوه‌­ها و هنرها با یک پیام است که بتوانیم با بهترین شیوه حق مطلب را ادا و به مخاطب انتقال دهیم. وی تصریح کرد: در مسیر توسعه خوبی از لحاظ نیروی انسانی و توانایی مدیریت‌ها قرار داریم،  باید شرایط، برای نبوغ و خلاقیت کارهای فوق‌العاده حس دینی و ملی برانگیخته شود، در مقاطع خاصی شاهد این نبوغ هستیم هرچند کشاورزی ما دچار یک عقب‌ماندگی شده است، در تاریخ معاصر کمتر به بخش کشاورزی توجه شده است و اقتصاد ما وابسته به نفت بوده است. مهندس مزروعی افزود: قبل از نفت کشور ایران، در خاورمیانه و جهان کشوری ثروتمند بوده است و نگاه کلی دولت، در چند سال اخیر این رویکرد بوده است که اقتصادمان مبتنی بر نفت نباشد. ما دست اندرکاران وظیفه داریم از این مسائل به نحو احسنت استفاده کنیم. سیاست راهبردی یک توسعه همه‌جانبه، می‌تواند پایدار باشد. وی تأکید کرد: ما برای توسعه در بخش اول باید به بحث دانش بپردازیم. نیازمند تولید دانش در حوزه  آب، خاک و اقلیم هستیم زیرا سرمایه منابع آب و خاک رو به افول است، باید از منابع بهره‌گیری بهتری کنیم. انتقال دانش و یافته‌ها به طرق مختلف و مؤثر مهمترین سهم را در توسعه دارد. سرمایه وقتی به توسعه و رشد منجر می‌شود که پشتوانه علمی داشته باشد و زمانی این امر حاصل می‌شود که تمام جامعه موزون باشد. فرهیخته‌گان و دانشمندان یافته‌ها را به نحو احسنت به بهره‌برداران منتقل کنند، این یافته‌ها باید به نحو هدفمند انتقال داده شود که بیشترین اثر را داشته باشد. 



 

در ادامه برگزاری نهمین دوره جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی گزیده‌ای از آثار منتخب در حوزه‌های، برنامه تلویزیونی (ملی)، برنامه تلویزیونی(استانی)، فیلم، عکس، انیمیشن، کلیپ، فیلم مستند، سینمای کشاورزی و سایر رسانه‌های نوشتاری، به ترتیب در محل برگزاری مورد بررسی و نمایش قرار گرفت.






 

در روز دوم  برگزاری نهمین دوره جشنواره ملی دوسالانه رسانه‌های بخش کشاورزی یادواره شهید آوینی، دو مورد کارگاه آموزشی با عناوین، "چگونه یک نشریه ترویجی تولید کنیم" و " آشنایی با ویژگی‌های محتوای علمی در انواع اپلیکیشن‌های کشاورزی در محل برگزاری جشنواره برگزار شد. کارگاه آموزشی "چگونه یک نشریه ترویجی تولید کنیم" با حضور دکتر  مسعود برادران "عضو هیأت علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، دانشیار پایه و مدرس فن شناسی آموزشی- کارآفرینی، آموزش و ترویج کشاورزی " و شرکت کنندگان جشنواره به طور جامع برگزار شد. در ادامه کارگاه آموزشی آشنایی با ویژگی‌های محتوای علمی در انواع اپلیکیشن‌های کشاورزی در دو بخش ارائه شد. بخش اول با توضیحات کلی مهندس پورعسگری تولیدکننده اپلیکیشن‌های کشاورزی و مدرس کارگاه، راجع به اپلیکیشن و انواع آن و توضیح و معرفی اپلیکیشن تغذیه گندم ارائه شد و در بخش دوم این کارگاه آموزشی به چگونگی تولید محتوای اپلیکیشن پرداخته شد که توسط مدرس این بخش دکتر پیمان کشاورز رئیس بخش تحقیقات خاکشناسی خراسان رضوی ارائه شد.