چالش­‌های متعددی به طور مداوم بخش کشاورزی را تهدید می­‌کند و برای مقابله با آن کشاورزان در زمان مناسب به اطلاعات مفید و قابل اطمینان نیاز دارند که این اطلاعات آنها را می­‌تواند در تصمیم­گیری­‌های پیچیده کمک کنند.

فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) یکی از روش‌های سریع انتقال داده­‌ها، اطلاعات و خدمات در جهان است. افزایش چشمگیر در استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات، به ویژه در جوامع روستایی راه­‌های نوآورانه­‌ای را در ارائه مشاوره­‌های کشاورزی و سایر خدمات اطلاعاتی ایجاد کرده است. پیشرفت سیستم‌­های تلفن همراه در طی سال‌های گذشته و افزایش ضریب نفوذ آن خصوصاً در نواحی روستایی، سبب جهت­‌گیری­‌های گسترده‌­ای در زمینه به کارگیری تلفن همراه به عنوان یکی از بسترهای جامعه اطلاعاتی شده است. از جمله امکاناتی که از طریق تلفن همراه می­‌توان به آن دست یافت امکان استفاده از اپلیکیشن‌­های کشاورزی است که در غالب کشورهای توسعه یافته  و در حال توسعه به نحوه گسترده‌ای در بخش کشاورزی کاربرد دارند. اپلیکیشن­‌های کشاورزی برنامه­‌های طراحی شده برای اجرا بر روی گوشی­‌های هوشمند، تبلت و دستگا­ه­‌های تخصصی دیگر به منظور برطرف کردن بخشی از نیاز کشاورزان و ذی‌نفعان بخش کشاورزی است و این برنامه‌ها طیف وسیعی از فعالیت­‌های کشاورزی را تحت پوشش قرار می­‌دهند.

تعریف اپلیکیشن

 اپلیکیشن کشاورزی نوعی برنامه نرم‌افزاری کاربردی است که به سادگی از طریق نصب در انواع سیستم‌­های هوشمند تلفن همراه (اندروید، آیفون) به فرم‌­های آنلاین و آفلاین می­‌تواند اطلاعات جامعی از موضوعات مختلف را در اختیار کشاورزان و ذی­نفعان قرار دهد. در اپلیکیشن‌های آنلاین قابلیت اعمال تغییرات توسط برنامه‌نویس یا تیم پشتیبان از طریق شبکه اینترنت وجود دارد. به بیان دیگر قابلیت به روزرسانی نرم‌افزار از دو جنبه محتوایی و فنی برای پدیدآورندگان از طریق شبکه اینترنت امکان‌پذیر است و به همین دلیل نیاز به فضای گسترده از حافظه تلفن همراه ندارند. در حالی که در اپلیکیشن‌های آفلاین این ویژگی‌ها وجود ندارد، فضای بیشتری را بر روی حافظه تلفن همراه شما اشغال می­‌کنند و در فواصلی نیازمند به روز رسانی غیراینترنتی هستند.


انواع اپلیکیشن­‌های کشاورزی

۱- اپلیکیشن­‌های شناسایی (ID Apps)

۲- اپلیکیشن­‌های محاسباتی (CALC Apps)

۳- اپلیکیشن­‌های کتاب الکترونیکی(E-BOOKApps)

 

 شیوه ارسال اثر

  • اپلیکیشن تهیه شده در محیط اندروید قابل استفاده باشد.
  • اپلیکیشن‌های ارسالی از نوع محاسباتی / تشخیصی  ویا ترکیبی«محاسباتی و تشخیصی توامان» باشد.
  • اپلیکیشن‌های E- BOOK در بخش ستاد بررسی خواهد شد و از بخش مسابقه اصلی خارج می‌شود.
  • اپلیکیشن‌های ارسالی در سایت جشنواره می‌بایست فایل اصلی آن‌ها نیز از طریق ایمیل به آدرس nbfaem@areeo.ac.ir ارسال شود.
  • ارسال تاییدیه موسسه تحقیقات ستادی مرتبط با موضوع اپلیکیشن الزامی‌ست.